Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Αθήνα, 14.5.2009
Επιστολή Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, Πόντιου της Μακεδονίας
Η προκλητική στάση του προέδρου των Οικολόγων Πράσινων κ. Τρεμόπουλου που με την πρόταση του να ονομαστεί δρόμος στη Θεσσαλονίκη με το όνομα του Ατατούρκ, σφαγέα των Ποντίων και των άλλων ελληνικών και χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη κάθε Ποντίου, που διατηρεί άσβεστη τη μνήμη των προγόνων του και της ιστορικής μνήμης κάθε ΄Ελληνα.
Για του λόγου το αληθές σας αποστέλλω δύο κείμενα που καταμαρτυρούν την αντι- ποντιακή και εθνομηδενιστική πολιτική του προέδρου των Οικολόγων Πρασίνων, μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που πρωτοστάτησε στους βομβαρδισμούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας (με πρωτεργάτη τον περίφημο πράσινο Κον Μπεντίτ και μετέπειτα εκφραστή της πιο μαύρης αντίδρασης) και πρωτοστατεί στην στήριξη της αλυτρωτικής πολιτικής των Σκοπίων και όχι μόνο.
΄Ολοι οι Έλληνες στην εκδήλωση μνήμης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαίου. Πληροφορίες: info@poe.org.gr
Επί Τροχάδην
«Οικολόγοι- Πράσινοι» : μαζεύοντας ψήφους…
Από το πουθενά. Άξαφνα, στις δημοσκοπήσεις, άρχισαν οι «δημοσκόποι» -αυτοί οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ πλυντηρίων, συγγνώμην, της κοινής γνώμης- να εμφανίζουν ως 6ο κόμμα, στον προθάλαμο της Ελληνικής Βουλής, κόμμα πανελληνίως άγνωστο, αυτό των «Οικολόγων –Πράσινων».. το μόνο που ξέραμε οι ασχολούμενοι με τα κοινά ήταν ο εκπρόσωπος τους κ. Τρεμόπουλος και οι κατά καιρούς «περίεργες» ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΕΣ δηλώσεις του, όπως η μετονομασία κεντρικής οδού της συμπρωτεύουσας σε Κεμάλ Ατατούρκ, «διότι είναι παιδί της πόλης» (!!!) επειδή γεννήθηκε στη Σαλονίκη.. να δωθεί δηλαδή σε κεντρικό δρόμο της Συμπρωτεύουσας το όνομα του ΣΦΑΓΕΑ του Μικρασιατικού και του Ποντιακού Ελληνισμού.. Όπως επίσης, και την αποφυγή να λάβει ευθέως θέση για το Μακεδονικό, για τα Σκόπια , για την ύπαρξη ή όχι εν Ελλάδι του 2009 Σλαβομακεδόνικη «μειονότητα»…Τώρα λοιπόν διαβάζουμε ότι, οι «Οικολόγοι –Πράσινοι», διαθέτουν «κουλτούρα συνεργασίας» (!!!), δεν αποκλείουν μετεκλογική συνεργασία με κόμμα εξουσίας. Δια στόματος Τρεμόπουλου συγκεκριμένα: « Δεν είμαστε, από θέση αρχής, αντίθετοι είτε να συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση είτε να στηρίξουμε με ψήφο ανοχής ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας, στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας σε περίπτωση εκλογών. Αυτό που αναζητούμε πάνω από όλα είναι ο διάλογος, η προγραμματική συζήτηση και η δέσμευση για συγκεκριμένες αλλαγές, σε συγκεκριμένα προβλήματα και η διαμόρφωση συγκεκριμένων πλειοψηφιών στην κοινωνία». Τι μας λέει λοιπόν κοντολογίς ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων-Πράσινων»; Ότι δεν έχει πρόβλημα συνεργασίας είτε με την Ν.Δ. είτε με το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι, όλως τυχαίως, αυτά είναι τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα από την Μεταπολίτευση ως σήμερα.
Το σύστημα έχει πλήθος εφεδρείες και καλοθελητές. Μετά το ΛΑ.Ο.Σ. που προτιμά μονόπλευρα την Ν.Δ. λόγω ιδεολογικής συγγένειας – οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι ένοικοι της ίδια πολυκατοικίας- είχαμε την νεοσύστατη –αλλά καθοδηγούμενη από ηλικιωμένους- «Δράση» να δηλώνει στήριξη σε οποιονδήποτε από τους δύο. Την εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν οι «Οικολόγοι-Πράσινοι» , θέτοντας εαυτούς στην υπηρεσία του συστήματος. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να ξέρουμε κάθε φορά για τι μιλάμε, να μην δημιουργούμε ψευδαισθήσεις Και να ξεχωρίζουμε τα βασικά: ΑΛΛΟΙ οι Οικολόγοι και το Οικολογικό Κίνημα της δεκαετίας του ’80, ΑΛΛΟΙ σήμερα. Χθες, με πρωτοπόρες σκέψεις και δράσεις, σήμερα, οπαδοί της από-εθνικοποίησης, οπαδοί δηλαδή εξ αντικειμένου της Νέας Τάξης και του Παγκοσμιοποιητικού χυλού. Μακάρι να λύνονταν τα προβλήματα με το σβήσιμο των φώτων για μία ώρα, μία φορά τον χρόνο….
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: