Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
Με μια αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση του που ξεπερνάει τα εσκαμμένα και παραβιάζει κατάφορα τον νόμο για την ίδρυση κομμάτων, δημιουργώντας ερωτήματα για την βιωσιμότητα των στοιχειωδών τυπικών κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το Α΄ τμήμα του Άρειου Πάγου δεν επέτρεψε την αναγραφή του ΔΗΚΚΙ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή απέκλεισε χωρίς ουσιαστικό λόγο έξι(6) ακόμα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν συμμετάσχει με αναγραφή του ονόματος τους στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Αλίμονο αν η πολιτική ζωή και συγκρότηση των κομμάτων καθορίζονται από δικαστήρια και μάλιστα διορισμένα από την εξουσία όπως είναι ο Άρειος Πάγος.
Αλίμονο αν πολιτικά κόμματα είναι αναγκασμένα να προσαρμόζονται στις βουλήσεις των δικαστηρίων και με βάση αυτές να αναπτύσσουν την πολιτική φυσιογνωμία και δράση τους.
Το ΔΗΚΚΙ θα συμμετάσχει ενεργά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, στην μάχη των εκλογών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του δικομματισμού και την προοδευτική στροφή στον τόπο.
Το ΔΗΚΚΙ με δεδομένη την απόφαση 590/09 του Αρείου Πάγου η οποία αναγνωρίζει την λειτουργία και δράση του και η οποία καταπατήθηκε βάναυσα με την τελευταία απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, θα συνεχίσει την πορεία του για την συσπείρωση του σοσιαλιστικού-πατριωτικού χώρου και του μετώπου των δυνάμεων της Αριστεράς.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org Αθήνα 24-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: