Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση για το αποτέλεσμα χρειάζεται να προχωρήσει σε βάθος αλλά να μην αποπροσανατολισθεί
Να τοποθετηθεί στο πλαίσιο που προδιαγράφει η πολιτική αναγκαιότητα και ο στόχος της αναχαίτισης του δικομματισμού

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ)

Η εκλογική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμη για το μέλλον του αλλά είναι σαφώς αντιστρεπτή γιατί αντικατοπτρίζει αιτίες που αφορούν κυρίως την αποσαφήνιση της πολιτικής του πρότασης.
Αντικατοπτρίζει αιτίες που σχετίζονται με την οριοθέτησή του απέναντι στις στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ αλλά και αδυναμίες στον τρόπο προσέγγισης προβλημάτων τα οποία εκπορεύονται από την Παγκοσμιοποίηση και απασχολούν πλέον έντονα την καθημερινότητα εργατικών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι το μεταναστευτικό κ.ά.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ εκτιμά ότι η συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα χρειάζεται να προχωρήσει σε βάθος αλλά να μην αποπροσανατολισθεί.
Χρειάζεται να είναι ουσιαστική και για τον λόγο αυτό να τοποθετηθεί στο πλαίσιο που προδιαγράφει η πολιτική αναγκαιότητα και ο στόχος της αναχαίτισης της πορείας του δικομματισμού ο οποίος άλλωστε υπέστη αισθητή κάμψη των δυνάμεών του συνεχίζοντας την πορεία αποσυσπείρωσης και κρίσης στην οποία βρίσκεται από τις εκλογές του 2007.
Το ΔΗΚΚΙ θα προχωρήσει την συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στις Οργανώσεις του και θα την ολοκληρώσει σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 27/6/2009 όπου θα καταλήξει σε αναλυτικά συμπεράσματα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org Αθήνα 14-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: