Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα 29-7-2009
ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΥΦΛΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ
Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζουν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2009. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε τα 17,5 δισ.€, δηλαδή 7,2% του ΑΕΠ, έναντι 3,3% του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο του 2008. Εξ άλλου μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2009 το Δημόσιο έχει δανειστεί το ποσό-ρεκόρ των 57 δισ.€ για να πληρώσει τόκους και χρεολύσια.
Σύμφωνα με το Δ.Ν.Τ η Ελλάδα θα έχει φέτος σοβαρή συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,7% και νέα συρρίκνωση 0,4% το 2010. Επίσης προβλέπουν σημαντική αύξηση της ανεργίας. Έντρομη η κυβέρνηση απέκρυψε τις αντιλαϊκές προτάσεις του Δ.Ν.Τ γιατί φοβάται εξέγερση μισθωτών-συνταξιούχων. Ταυτόχρονα και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συνένοχη στην 20ετή νεοφιλελεύθερη παταγώδη αποτυχία, ανησυχεί για τις συνέπειες της βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης.
Οι συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για άμεση προσφυγή στις κάλπες μέσα σε κλίμα τεχνητής πόλωσης των δύο μονομάχων του νεοφιλελευθερισμού, έχουν άμεση σχέση με την σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται από τους «γκουρού» του νεοφιλελευθερισμού. Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να αγωνιστούν για την αποτροπή αυτών των σχεδίων που, εκτός των άλλων, είναι και αναποτελεσματικά, αφού θα βυθίσουν την χώρα σε μεγαλύτερη κρίση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: