Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

Σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΟΟΣΑ το κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει βαλτώσει. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπεται να φτάσει στο 6,1% για το 2009 και 6,7% για το 2010.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφεύγει στην γνωστή αντιλαϊκή συνταγή: Νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης, μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ, αύξηση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας.
Ταυτόχρονα με νομοθετική ρύθμιση αίρεται το φορολογικό απόρρητο. Η κυβέρνηση θα προσλάβει «εξειδικευμένους συμβούλους» από εισπρακτικές εταιρείες με συμβάσεις έργου ώστε να συμπράξουν στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Έτσι οι ιδιώτες σύμβουλοι θα παίρνουν στοιχεία από τα υποθηκοφυλακεία και τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τα φανερά και κρυφά περιουσιακά στοιχεία των 650.000 οφειλετών του Δημοσίου.
Αυτό είναι μια απαράδεκτη ενέργεια αποτέλεσμα της ανικανότητας του Κράτους που ενώ έχει υποχρέωση να ενεργοποιήσει τους δικούς του μηχανισμούς, παραδίδει στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων απόρρητα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων. Το ίδιο Κράτος που ξέρει καλά όμως να δίνει παχυλούς μισθούς στα διάφορα golden boyς, είτε πρόκειται για κυβέρνηση της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org Αθήνα 25-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: