Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

1. ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο ΧΥΤΑ της Φυλής όπως και πολλοί άλλοι σε όλη την χώρα είναι απαράδεκτος από κάθε περιβαλλοντική άποψη.
Παράλληλα η επαναφορά και από αυτόν, στην αγορά ακατάλληλων προς κατανάλωση προϊόντων από μετανάστες και αθίγγανους λόγω της ένδειας που αντιμετωπίζουν, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Άμεσο καθήκον της πολιτείας η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και η χωροθέτηση νέων χώρων για εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ταφής απορριμμάτων με βάση τεκμηριωμένες ευρωπαϊκές μελέτες. (Μονάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης).
2. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ πούλησε άλλο ένα 5% του ΟΤΕ στους Γερμανούς οι οποίοι ελέγχουν πια το 30%, έναντι 20% του Ελληνικού Δημοσίου.
Μέσα σε 13 χρόνια (1996-2009) οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή πούλησαν το 80% του ΟΤΕ, το 65% του ΟΠΑΠ, το 50% της ΔΕΗ, ενώ το ξένο κεφάλαιο κατέλαβε ισχυρότατες θέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Οι προπαγανδιστές του νεοφιλελευθερισμού ισχυρίζονται ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις μειώνεται δραστικά το δημόσιο χρέος και η Ελλάδα προοδεύει. Και όμως στο τέλος του 2009 το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης θα φθάσει το 115% του ΑΕΠ. Τα συνολικά χρέη από 150% του ΑΕΠ το 1995, θα φθάσουν εφέτος το 215% του ΑΕΠ. Και παρά την λιτότητα και τις πολλές ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται.
Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και η ασυδοσία των αγορών οδήγησαν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Πρόσθετα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο (ντόπιοκαι ξένο )και πρόσθετες δυσκολίες στα λαϊκά στρώματα.
ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org Αθήνα 24-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: