Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ. ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Η μυστική διπλωματία της Κυβέρνησης έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα και αυτό καταδεικνύεται καθημερινά στον μεν στρατιωτικό τομέα με τις διαρκής παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου, από Τουρκικά μαχητικά, στο δε διπλωματικό επίπεδο από διαρκής δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκικής Κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την απροκάλυπτη δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ότι υπάρχουν «μυστικές συμφωνίες» με την ελληνική Κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο.
Τις συμφωνίες αυτές πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να τις φέρει στο φως προκειμένου να γνωρίζει ο λαός το τι διακυβεύεται σε ότι αφορά την εθνική ανεξαρτησία. Κινήσεις που απεμπολούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο δημιουργούν δυσοίωνες παραμέτρους για το μέλλον του ελληνικού λαού.
Να σταματήσουν αμέσως οι Ελληνοτουρκικές προσεγγίσεις, «φιλίες» και υποχωρητικότητες και να υπάρξει δυναμική αντίδραση, όπως αρμόζει σε ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος σε διπλωματικό, και πολιτικό επίπεδο.
Το ΔΗΚΚΙ το μόνο ζήτημα που βλέπει «ανοιχτό» στο Αιγαίο είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας και κανένα άλλο. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση και συμφωνία συρρικνώνει τη δυναμική της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και παραδίδει στην τουρκική επιθετικότητα ζωτικό εθνικό εναέριο χώρο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org Αθήνα 17.7.09

Δεν υπάρχουν σχόλια: