Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Αθήνα 9.7.07

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΑΕΠ στις 16 χώρες της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 5% το πρώτο τρίμηνο του 2009. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει ότι οι διαχεόμενες από τα οικονομικά επιτελεία της Δύσης προβλέψεις για σημάδια ανάκαμψης δεν είναι παρά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η κρίση που ξεκίνησε από το χρηματοπιστωτικό κραχ του Οκτώβρη στις ΗΠΑ εντείνεται και βαθαίνει. Η επιμονή στην εφαρμογή ακόμη περισσότερου νεοφιλελευθερισμού οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο!
Σύμφωνα με τα στοιχεία σε χειρότερη θέση είναι η Ιρλανδία με συρρίκνωση 8,5% και η Ιταλία με συρρίκνωση 6%. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια, μετά την έλευση του ΕΥΡΩ, η αύξηση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη είναι μόλις 1% ετησίως, δηλαδή υπάρχει δεκαετής στασιμότητα.
Στην Ελλάδα βέβαια η κατάσταση εμφανίζεται καλύτερη. Τα 10 τελευταία χρόνια το ΑΕΠ αυξάνεται 3,5% ετησίως. Όμως αυτό οφείλεται στην τεράστια αύξηση των ιδιωτικών χρεών τα οποία, από 45% του ΑΕΠ το 2000, φτάνουν σήμερα το 100% του ΑΕΠ. Αλλά και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει διογκωθεί στα 280 δισεκ.€, πάνω από το 110% του ΑΕΠ. Χθές η ΑΔΕΔΥ προειδοποίησε ότι τα ταμεία του Δημοσίου είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Για να δοθεί το εφάπαξ στους συνταξιούχους υπάρχει αναμονή έως 2 χρόνια λόγω έλλειψης χρημάτων.
Σήμερα ζούμε την χρεοκοπία του νεοφιλελευθερισμού σε Ευρωζώνη και Ελλάδα. Το όνειρο ότι οι αεριτζήδες καπιταλιστές θα έφερναν πλούτο που θα έφτανε για όλους, έγινε τρομερός εφιάλτης. Τώρα έχουμε μεγάλη αύξηση χρεών και ακάλυπτων επιταγών, ενώ η ανεργία διογκώνεται από μήνα σε μήνα. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: