Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.

Αθήνα 8.7.09

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ. Ο ΝΙΜΙΤΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ .

Ο ειδικός μεσολαβητής του Ο.Η.Ε Μάθιου Νίμιτς κινείται πάλι δραστήρια. Εχθές από τα Σκόπια «χτύπησε» ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην πορεία του σκοπιανού ζητήματος. Εκτός από την επιμονή του στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», με έμμεσο τρόπο έθεσε επίσημα ζήτημα εθνικής ταυτότητας και γλώσσας, και μάλιστα ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί διαφωνία της Ελλάδας πάνω σε αυτό το θέμα. Ο Νίμιτς προσπαθεί εκτός από την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να περάσει την «μακεδονική» υπηκοότητα για τους σκοπιανούς καθώς και την «μακεδονική» γλώσσα.
Πέρα από την διπλωματική προκλητικότητα του Νίμιτς, που εκφράζει την θέληση της Ουάσιγκτον για ενίσχυση του Γκρούεφσκι και άμεση ένταξη της Π.Γ.Δ.Μ στο Ν.Α.Τ.Ο ,η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δηλώσουν καθαρά την θέση τους πάνω στις εθνικιστικές επιδιώξεις των Σκοπίων για αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και έθνους. Τα μισόλογα εδώ είναι βλαπτικά και για το εθνικό συμφέρον και, τελικά, για το ζήτημα της ειρήνης στα Βαλκάνια.

ΩΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ «ΑΕΙ»

Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί μέσα στο καλοκαίρι το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων που παρέχουν τα Κολλέγια. Ο υπουργός Παιδείας φέρνει σαν δικαιολογία τις πιέσεις της Ε.Ε για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Παιδείας. Έτσι το φθινόπωρο 38 Κολλέγια που έχουν κάνει αιτήσεις (14 συνεργαζόμενα με βρετανικά πανεπιστήμια, 10 με γαλλικά και 14 με αμερικανικά ) περιμένουν να βαπτισθούν σε Πανεπιστήμια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ πίστευε στην παρουσία ιδιωτικών Α.Ε.Ι στην Ελλάδα και προωθεί τον στόχο της εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο πρώτος που έθεσε ζήτημα κατάργησης του άρθρου 16 και ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ ήταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Οι λαϊκές δυνάμεις που με τον αγώνα τους απέτρεψαν την κατάργηση του άρθρου 16, πρέπει να επαγρυπνούν.
Μιλώντας για ζητήματα Παιδείας η Άννα Διαμαντοπούλου, αρνήθηκε να καταδικάσει την χθεσινή απόφαση του υπουργού Παιδείας για την νομιμοποίηση πτυχίων ξένων Κολλεγίων. Κάλεσε απλώς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο «να ξεκαθαρίσει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας τους»!
Είναι φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη επέλαση στην Παιδεία έχει στηρίγματα και στους δύο πόλους του δικομματισμού. Παρά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το 2007 τις Συνταγματικές αλλαγές της ΝΔ για την κατάργηση του άρθρου 16, αρκετοί στην ηγεσία του αποδέχονται στην πράξη τους σχεδιασμούς της ΝΔ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: