Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν...

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Κάτω από τις αμερικανικές και αγγλικές πιέσεις οι παράγοντες του Ο.Η.Ε. που ασχολούνται με το κυπριακό, στήνουν σκηνικό ανάλογο με εκείνο του 2004.Θεωρώντας ότι ήδη στις απευθείας συνομιλίες έχουν δεσμευτεί Χριστόφιας- Ταλαάτ, σχεδιάζουν να αρχίσουν «μεγάλη διπλωματική επίθεση» τον Οκτώβριο ώστε να οδηγηθούμε σε διπλό δημοψήφισμα τον Φεβρουάριο του 2010. Συγκεκριμένα: Ο βοηθός ΥΠΕΞ των Η.Π.Α Μάτ Μπράιζα εξέφρασε την χαρά του για «την δυναμική που υπάρχει μετά τον Φεβρουάριο του 2008»,δηλαδή όταν έπαψε να είναι Πρόεδρος της Κύπρου ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Παράγοντες του Ο.Η.Ε. δηλώνουν ότι παρά τις δημόσιες δηλώσεις Χριστόφια και Ταλαάτ για διαφωνίες, έχει γίνει δεκτή η λύση της «σταθμισμένης ψήφου», και ουσιαστικά η κατάργηση της ενιαίας καθολικής ψηφοφορίας, δηλαδή της αρχής που καθιερώθηκε μετά τη γαλλική επανάσταση. Αποκαλύπτεται έτσι ότι έχει απέλθει συμφωνία στο Συνταγματικό ζήτημα και απομένει το θέμα των περιουσιών .
Είναι εμφανές ότι προετοιμάζουν τη δημιουργία ενός αθλιέστατου προτεκτοράτου με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αλλά και για τον ενιαίο χώρο Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη, η διάσπαση του οποίου αποτελεί έναν από τους σταθερούς στόχους, που έθεσε η Νέα Τάξη από το 1990.
Οι Ελληνοκύπριοι με 76% απέρριψαν το σχέδιο Αννάν, προξενώντας απογοήτευση και θυμό στους γνωστούς αγγλοαμερικανικούς κύκλους που ραδιουργούν για την ουσιαστική δικαίωση της τουρκικής εισβολής του 1974, και επιδιώκουν να ικανοποιήσουν την πολύτιμη για τους στρατηγικούς τους σχεδιασμούς Τουρκία. Τώρα γίνεται προσπάθεια από την πίσω πόρτα και με την συναίνεση του κυρίαρχου πολιτικού κόσμου των Αθηνών να περάσει το σχέδιο Αννάν με νέο όνομα. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210 5234288-9 ΦΑΞ : 210 5239856
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org
Web site : www.dikki.org Αθήνα 10/7/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: